Bondscoach Noord-Ierland onder de indruk: 'Frenkie de Jong wordt beste ter wereld'

Bondscoach Noord-Ierland onder de indruk: 'Frenkie de Jong wordt beste ter wereld'

11-10-2019 11:26
85

Het strijdplan van Noord-Ierland tegen Nederland was gericht op het afstoppen van Frenkie de Jong. Dat zegt Michael O'Neill, de bondscoach van de Noord-Ieren. De Jong kwam donderdag met name in de eerste helft niet uit de verf in De Kuip.

"Paddy McNair kreeg de taak om bovenop Frenkie de Jong te zitten", zei O'Neill op de persconferentie. "Hij is wat mij betreft een van de beste middenvelders ter wereld en zal op korte termijn de beste ter wereld worden. Ik vind dat we het fantastisch hebben gedaan. We lieten hem veel op zijn eigen helft spelen. Dat is wat we hem wilden laten doen. Hij heeft de neiging om diep te gaan. We probeerden fouten te forceren bij hem, omdat hij veel risico neemt."

Noord-Ierland probeerde gebruik te maken van de zwaktes van De Jong. "We hebben in wedstrijden van FC Barcelona gezien dat hij langer aan de bal is dan nodig. Ik vond dat Paddy de fysieke aanwezigheid had om daarmee te dealen. Ons spel stond in het teken van het in toom houden van De Jong."

Noord-Ierland kwam op voorsprong in De Kuip, maar verloor alsnog met 3-1. "We speelden tegen een team dat spelers van wereldklasse heeft, terwijl wij spelers uit de League One hebben. We moeten dit dus in perspectief plaatsen. De gelijkmaker was teleurstellend, maar toch hoopten we nog op een punt. Dat we twee goals incasseerden in blessuretijd is ontzettend pijnlijk."