Ajax laat vliegtuig staan en kiest voor trein: 'Schoner, sneller en meer comfort'

Ajax laat vliegtuig staan en kiest voor trein: 'Schoner, sneller en meer comfort'

Gepubliceerd: maandag 14 oktober 2019 om 16:47ma 14-10-2019 om 16:47

Ajax reist over anderhalve maand met de trein af naar Lille, om aldaar hun wedstrijd in de groepsfase van de Champions League tegen LOSC te spelen. De NS heeft bekend gemaakt dat de Amsterdammers het vliegtuig laten staan en voor een duurzamer alternatief kiezen.

Na de loting heeft Ajax al contact opgenomen met de NS om te kijken naar een mogelijkheid om met de trein naar Lille te gaan, zo valt te lezen in een statement op de website van de vervoerder. Samen met Eurostar, dat internationale treinverbindingen beheert, maakt de Nederlandse Spoorwegen deze treinreis mogelijk. De NS benadrukt dat het gebruik van de internationale trein schoner, sneller en comfortabeler is op een dergelijke korte afstand.

Edwin van der Sar, algemeen directeur van de Amsterdammers, geeft in hetzelfde statement aan dat de prestaties van Ajax voorop staan bij dit besluit. "Lille leent zich qua ligging uitstekend voor een treinreis, vandaar dat wij met dit idee bij de NS hebben aangeklopt. Voor Erik ten Hag en zijn mannen lijkt dit ons een efficiëntere en minder vermoeiende reis. Want de prestatie die Ajax in Lille moet leveren staat natuurlijk voorop."

De NS is trots dat de kampioen van Nederland kiest voor een duurzame reis. "Samen met Eurostar en NS maken we dat graag mogelijk", zegt Heike Luiten, directeur van NS International. "Voor de terugreis van Ajax houden we in het bagagerek alvast rekening met plek voor drie punten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws