Voormalig Ajax-speler bloeit op bij Bologna: 'Dat was best een vreemde stap'

Voormalig Ajax-speler bloeit op bij Bologna: 'Dat was best een vreemde stap'

Gepubliceerd: woensdag 16 oktober 2019 om 18:23wo 16-10-2019 om 18:23

Stefano Denswil staat op het moment onder contract bij het Italiaanse Bologna en maakt daar een uitstekende indruk. De voormalig Ajax-verdediger zou volgens Willem Haak, kenner van het Italiaanse voetbal, nog hogerop kunnen.

"Toen hij bij Ajax wegging een aantal jaar geleden, was Club Brugge best een vreemde stap", vertelt Haak tegen Sporza. "In Nederland dachten we: wat zal er met zijn carrière gebeuren? Maar ik was onlangs bij Bologna-Roma en ik zag dat hij de leider in de verdediging was. Hij staat in een viermansdefensie aan de linkerkant en heeft daar een opbouwende rol. Dat is hem bij Ajax ingepeperd en dat zie je terug bij Bologna, een team dat verzorgd voetbal probeert te spelen in de Serie A."

Volgens Haak was het vertrek van Club Brugge naar Bologna geen verkeerde. "Verrassend vond ik die keuze niet per se. Bologna is een mooie stap voor een speler die nog niet klaar is voor de absolute top, maar wel voor de middenmoot in een topcompetitie. Bologna heeft een mooi plan uitgetekend met zijn Amerikaanse eigenaar. Ze hebben zich afgelopen zomer goed versterkt en volgens mij kunnen ze ontwikkelen tot een goede middenmoter, die meedoet voor Europees voetbal."

Volgens Haak kan Denswil misschien nog wel een stap hogerop. "Hij heeft zich de voorbije jaren goed ontwikkeld als voetballer en laat zien dat hij in de Serie A echt meekan. Misschien dat hij dus nog wel een stap hogerop kan zetten."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws