'Beloften in Eerste Divisie geweldige stap geweest, moeten we vooral zo houden'

'Beloften in Eerste Divisie geweldige stap geweest, moeten we vooral zo houden'

Gepubliceerd: zondag 20 oktober 2019 om 11:56zo 20-10-2019 om 11:56

Art Langeler vindt de deelname van beloftenteams aan de Keuken Kampioen Divisie een daverend succes. Als het aan de directeur voetbalontwikkeling van de KNVB ligt blijven Jong-teams welkom.

"Wij kijken daar met z'n allen hartstikke positief tegenaan", zegt Langeler, voormalig hoofd jeugdopleiding van PSV, bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports. "Het eerste half jaar dat Jong PSV ging meedoen was een drama. Die jongens waren helemaal niet capabel tegen die weerstand. Als je ziet hoe snel die jongens beter worden op dit podium, dan moet je concluderen dat het een geweldig goede stap is geweest voor de ontwikkeling van talent en dat we het vooral zo moeten houden."

Wel ziet Langeler een maximum. "Ons beeld is wel een beetje dat er in Nederland maximaal vier tot zes clubs zijn die dit kwalitatief op een goede manier in de benen kunnen helpen. Als ik persoonlijk kijk is vier ploegen in de Keuken Kampioen Divisie op dit moment prima."

De beloften van Feyenoord zijn een opvallende afwezige. "De redenen ken ik niet. Maar als je kijkt naar het sportieve succes van de beloftenteams in de Keuken Kampioen Divisie en hoe blij ze daarmee zijn, kun je wel concluderen dat het voor Feyenoord ook heel goed was geweest."

Langeler besprak ook de plannen voor een nieuwe competitie voor spelers onder 21 jaar:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws