Oranje O17-talenten ontroostbaar: 'Toen keeper hem pakte stortte mijn wereld in'

Oranje O17-talenten ontroostbaar: 'Toen keeper hem pakte stortte mijn wereld in'

Gepubliceerd: vrijdag 15 november 2019 om 22:33vr 15-11-2019 om 22:33

Laatste update: vrijdag 15 november 2019 om 22:34vr 15-11-2019 om 22:34

Oranje O17 kende donderdag een zure avond tegen de leeftijdsgenoten van Mexico. In het halve finale van het WK in Brazilië werd er na strafschoppen verloren. Namens Nederland O17 misten Mohamed Taabouni, Jayden Braaf en Youri Regeer een penalty.

Taabouni was de eerste van de drie die een strafschop miste. "Ik was aangewezen als tweede nemer, want ik schiet mijn strafschoppen er op de training altijd heel zelfverzekerd in, maar in zo’n halve finale is het anders, je gaat hoe dan ook nadenken. Ik weet dat ik er later sterker van word, maar dat gevoel heb ik nu eerlijk gezegd nog niet, ik was wel echt gebroken", vertelt hij tegen Voetbal International.

Ook Braaf zag zijn strafschop gekeerd worden door Mexico-doelman Eduardo García. "Meestal schiet ik mijn strafschoppen hard, maar toen ik naar de bal liep, ging ik te veel nadenken. (...) Daardoor wilde ik hem plaatsen, maar ik plaatste hem helemaal verkeerd: te veel in het midden. Het gevoel daarna was verschrikkelijk, dat is niet uit te leggen. Ik mis nooit penalty’s, ben altijd heel zelfverzekerd, maar nu was ik niet mezelf, dramatisch", aldus de Manchester City-aanvaller.

Uiteindelijk was het Youri Regeer die de beslissende penalty miste. De eerste vijf strafschoppennemers waren vooraf bepaald en toen de trainer vroeg wie de zesde wilde nemen nam Regeer zijn verantwoordelijkheid. "Op het moment dat de keeper hem pakte, stortte mijn hele wereld in. Ik wilde met niemand praten, wilde niemand zien en ik heb ook niet best geslapen, maar we moeten door", aldus de hevig teleurgestelde Ajax-speler.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws