Ten Hag: 'Ik denk dat we nu nog moeilijker te verdedigen zijn voor tegenstanders'

Ten Hag: 'Ik denk dat we nu nog moeilijker te verdedigen zijn voor tegenstanders'

Gepubliceerd: maandag 18 november 2019 om 21:06ma 18-11-2019 om 21:06

Erik ten Hag denkt dat Ajax dit seizoen moeilijker te bespelen is voor tegenstanders dan vorig seizoen. Hoewel de Amsterdammers in die jaargang de halve finale van de Champions League haalden denkt Ten Hag dat het nu misschien nog wel beter gaat.

Met Quincy Promes als extra pion in het aanvalsspel van Ajax maken de Amsterdammers vaak indruk. "Ik denk dat we nu wel moeilijker te verdedigen zijn voor tegenstanders, omdat we nog verrassender zijn", zegt Ten Hag in een groot interview bij Ajax TV. "We moeten dat nog verder uitbreiden, maar daarbij is het wel belangrijk dat defensieve principes de basis zijn. Honderd procent discipline. Als we dat voor elkaar krijgen zoals tegen Utrecht, dan kunnen we wervelend zijn."

De oefenmeester van de Amsterdammers laat ook een tactische analyse los op de vijf voorwaartsen van Ajax. "Er zit veel beweging, dynamiek en technische vaardigheid in de voorhoede. Dat is moeilijk te verdedigen. Perfect wordt het alleen nooit, want de tegenstander slaapt niet. Die zullen ook dingen gaan bedenken om ons te neutraliseren en dat moeten wij voor gaan zijn."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Eredivisie Ajax

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws