Roda JC krijgt definitief drie punten in mindering, maar zakt niet op ranglijst

Roda JC krijgt definitief drie punten in mindering, maar zakt niet op ranglijst

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 12:07do 05-12-2019 om 12:07

Laatste update: donderdag 5 december 2019 om 12:08do 05-12-2019 om 12:08

Het beroep van Roda JC tegen de drie punten in mindering en de geldstraf voor het in strijd handelen met de licentieregels van de KNVB, is afgewezen. Dat betekent dat de Limburgse club met onmiddellijke ingang drie punten in mindering krijgt. 

Roda JC had negentien punten, maar zal door de straf nu op zestien punten uit zeventien wedstrijden komen te staan. Dat heeft echter geen gevolgen voor de plek op de ranglijst van de Limburgers. Roda JC stond veertiende in de Keuken Kampioen Divisie en blijft veertiende staan, met evenveel punten als Jong AZ maar een beter doelsaldo. De drie punten worden overigens afgetrokken van de totaalstand, niet van het puntenaantal van de periode. 

Naast de drie punten in mindering moet Roda JC ook een geldboete van 12.500 euro betalen. De club krijgt de straf omdat beoogd grootaandeelhouder Garcia De La Vega zonder toestemming van de Onafhankelijke Licentiecommissie Betaald Voetbal 25 procent aandelen in Roda JC kreeg. Inmiddels is De La Vega van het toneel verdwenen in Kerkrade. De club kan niet meer in beroep tegen de straf. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws