LIVE-discussie: AZ wil met Clasie inlopen op koploper Ajax in uitduel bij PEC

LIVE-discussie: AZ wil met Clasie inlopen op koploper Ajax in uitduel bij PEC

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 19:55za 07-12-2019 om 19:55

AZ wil zaterdag in de uitwedstrijd bij PEC Zwolle het gat naar koploper Ajax verkleinen tot drie punten. Trainer Arne Slot van de Alkmaarders kiest opnieuw voor Jordy Clasie in het hart van de defensie.

De oud-Feyenoorder is centraal achterin de vervanger van de geblesseerde Pantelis Hatzidiakos en Ron Vlaar. Laatstgenoemde zit wel weer bij de selectie, maar is nog niet fit genoeg om te starten. Doordat Clasie een defensief duo vormt met Stijn Wuytens nemen Teun Koopmeiners en Fredrik Midtsjö hun vertrouwde plek op het middenveld in. Voorin moeten Calvin Stengs, Myron Boadu en Oussama Idrissi het verschil maken.

Bij PEC krijgt de Duitse doelman Michael Zetterer voor de derde week op rij de voorkeur boven Xavier Mous. Coach John Stegeman kan niet beschikken over Bram van Polen, Mustafa Saymak en Iliass Bel Hassani. Laatstgenoemde liep een blessure op tegen Feyenoord en moet het duel met zijn oude club laten schieten. Hij wordt vervangen door Dean Huiberts, waardoor Vito van Crooij als rechtsbuiten start.

De opstellingen

PEC Zwolle: Zetterer; Hamer, Lachman, Lam, Van Wermeskerken; Dekker, Clement, Huiberts; Van Crooij, Thy, Johnsen

AZ: Bizot; Svensson, Clasie, Wuytens, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Idrissi

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wint AZ op bezoek bij PEC Zwolle?

(793 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws