Blind baalt: 'Noa heeft gestreden, maar het is duidelijk wat voor spelers je mist'

Blind baalt: 'Noa heeft gestreden, maar het is duidelijk wat voor spelers je mist'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 23:39di 10-12-2019 om 23:39

Daley Blind baalde stevig na de Champions League-uitschakeling tegen Valencia van dinsdagavond. Volgens de routinier konden de Amsterdammers zichzelf niets verwijten.

Blind vond namelijk dat Ajax prima speelde en nauwelijks kansen weggaf. "Qua spel waren we heel dominant, we durfden ver naar voren te spelen en zij kwamen er niet aan te pas", liet hij weten voor de camera's van Veronica. "Ontzettend veel strijd en passie, goed gedaan, maar echte mogelijkheden bleven uit." Wat heet: pas in de blessuretijd loste Ajax pas zijn eerste schot tussen de palen. "Hakim (Ziyech, red.) had de grootste. Die was niet tussen de palen, maar het was wel een grote mogelijkheid", beaamde Blind.

De centrale verdediger gaf ook toe dat het gemis van David Neres en Quincy Prome siets te veel van het goede was voor de Amsterdammers. "Dat had er ongetwijfeld wel iets mee te maken, we weten allemaal wat voor voetballers dat zijn." De jonge Noa Lang moest daardoor voor de leeuwen worden gegooid. "Hij heeft keihard gestreden. Maar het is duidelijk dat je twee spelers met grote kwaliteiten mist."

In de tweede helft liet Blind de fans even schrikken, toen hij plotseling naar het gras ging. De linkspoot kon echter door en stelde de fans na afloop gerust. "Ik weet ook niet wat het was, ik was gewoon bezig met het spel en alles werd opeens wazig. Ik werd duizelig en toen zakte ik even in elkaar. De dokter zei dat ik wit wegtrok. Maar ik heb van mezelf ook al niet zo'n kleurt", sloot hij af met een knipoog.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws