Van Wolfswinkel keert vier maanden na hersenoperatie weer terug op trainingsveld

Van Wolfswinkel keert vier maanden na hersenoperatie weer terug op trainingsveld

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 15:02wo 11-12-2019 om 15:02

Ricky van Wolfswinkel staat weer op het trainingsveld bij FC Basel. De Nederlandse spits onderging in augustus een operatie aan een hersenaandoening en speelde sindsdien geen minuut meer voor de Zwitserse grootmacht.

Op de clubkanalen meldt Basel dat Van Wolfswinkel woensdagmiddag voor het eerst weer meegetraind heeft met de selectie. Daarbij kon de 30-jarige spits ook meedoen met diverse oefeningen met een bal, maar was het volgens het statement nog 'streng verboden' om kopduels aan te gaan of andere fysieke duels uit te vechten.

In augustus werd er bij Van Wolfswinkel een aneurysma in zijn hersenen geconstateerd. Een aneurysma kan tot een hersenbloeding leiden en dus was een heftige operatie noodzakelijk om de aanvaller uit Woudenberg te helpen. De verwachting was dat Van Wolfswinkel na de operatie zes tot twaalf maanden uit de roulatie zou zijn.

De spits, die in 2017 van Vitesse naar Zwitserland vertrok, keert dus vier maanden na zijn operatie alweer terug op het veld. Het is nog niet duidelijk wanneer Van Wolfswinkel weer zijn opwachting kan maken tijdens een wedstrijd.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws