Volgende AZ-groeibriljant (17) dient zich aan: Ik laat me niet zo snel gek maken

Volgende AZ-groeibriljant (17) dient zich aan: "Ik laat me niet zo snel gek maken"

Gepubliceerd: vrijdag 17 januari 2020 om 06:44vr 17-01-2020 om 06:44

In de schaduw van Calvin Stengs en Myron Boadu klopt er nóg een toptalent aan de deur bij AZ. Mohamed Taabouni (17) was in oktober en november van de partij tijdens het jeugd-WK in Brazilië en maakte onlangs zijn officiële debuut voor de Alkmaarse hoofdmacht, in het bekerduel met de amateurs van Groene Ster.

De ontwikkeling van de jonge spelmaker is ook in het buitenland niet onopgemerkt gebleven. Mogelijk geïnteresseerde clubs zullen echter geduld moeten hebben, laat Taabouni weten aan Voetbal International. "Hier voel ik me lekker en hier kan ik me goed ontwikkelen. Ik laat me niet zo snel gek maken", aldus de middenvelder, die zich spiegelt aan Stengs en Boadu. "Zij konden op jonge leeftijd al naar andere clubs en kozen ervoor bij AZ te blijven. Dat motiveert mij het op dezelfde manier te doen."

Taabouni hoopt na de winterstop op meer minuten in het eerste elftal: dat hij mee mocht op trainingskamp naar het Spaanse Oliva, is wat dat betreft een goed teken. "Het voelt heel lekker om met de grote jongens mee te doen. Dat ik opnieuw mee mag op trainingskamp, zegt wel iets over het vertrouwen dat de club in mij heeft."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Blijft AZ tot het einde van het seizoen meestrijden om de landstitel?

Ja
66%
Nee
34%
(1192 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws