Ajax en Twente bekrachtigen huurdeal: 'We wilden hem afgelopen zomer al'

Ajax en Twente bekrachtigen huurdeal: 'We wilden hem afgelopen zomer al'

Gepubliceerd: zaterdag 18 januari 2020 om 12:05za 18-01-2020 om 12:05

Laatste update: zaterdag 18 januari 2020 om 12:11za 18-01-2020 om 12:11

Noa Lang maakt het seizoen definitief op huurbasis af bij FC Twente. De twintigjarige aanvaller komt over van Ajax, zo bevestigen beide clubs zaterdag.

"We hadden Noa al graag afgelopen zomer naar Enschede gehaald, maar toen was de tijd er niet rijp voor. Nu de mogelijkheid zich voordeed hebben we ons meteen weer gemeld bij Ajax", zegt technisch directeur Ted van Leeuwen van Twente. "We zijn blij dat Noa voor FC Twente gekozen heeft en Ajax dankbaar voor de medewerking. Het doel van alle partijen is hetzelfde: speelminuten maken. Maar een speler moet zich natuurlijk wel elke week bewijzen."

Lang maakte tien maanden geleden al zijn debuut in het eerste elftal, maar zijn doorbraak volgde aan het einde van de eerste seizoenshelft. In de laatste weken voor de winterstop kreeg de jeugdinternational veel speeltijd door de blessures van David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad. Nu Promes weer fit is, David Neres op de weg terug is én Ryan Babel werd gehaald nam het perspectief voor Lang echter snel af.

Om ervaring te blijven opdoen in de Eredivisie, kiest Lang nu voor Twente. Een maand geleden maakte hij namens Ajax nog een hattrick in de Grolsch Veste. Ook sc Heerenveen was geïnteresseerd in de buitenspeler, die na Giovanni Troupée de tweede winterversterking is van de Tukkers.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws