FaceTime-gesprek met Mourinho overtuigde Bergwijn: 'Steven was onder de indruk'

FaceTime-gesprek met Mourinho overtuigde Bergwijn: 'Steven was onder de indruk'

30-01-2020 07:58
16

Een gesprek via FaceTime met Tottenham Hotspur-manager José Mourinho gaf Steven Bergwijn het laatste duwtje richting een transfer. Dat zegt zaakwaarnemer Fulco van Kooperen van de 22-jarige aanvaller in de Volkskrant.

"Steven was onder de indruk, zie je ineens Mourinho op je telefoon. Hij weet dat Wesley Sneijder, Arjen Robben en Memphis Depay met hem hebben gewerkt. Maar Stevie heeft ze niet om hun mening gevraagd, hij had al een goed gevoel bij Mourinho", laat Van Kooperen weten.

"Hij staat ook bekend om zijn goede relaties met de spelers", vervolgt de belangenbehartiger. "Bovendien kende Mourinho de kwaliteiten van Steven, hij legde zijn speelwijze bij Tottenham Hotspur uit. Mourinho zei ook dat het mede vanwege het komende EK een mooi moment voor Steven is om zich verder te ontwikkelen in de Premier League. Hij is er aan toe."

Volgens Van Kooperen is Bergwijn geen paniekaankoop van de Londense topclub. "Scouts van Tottenham volgden hem al enkele jaren. Steven voldoet aan alle voorwaarden, hij wordt niet als een gokje beschouwd." De zaakwaarnemer spreekt van een mooie uitdaging. "Het is bijna onwerkelijk voor Steven hoe snel het is gegaan. Spelers die in de winter worden gehaald, hebben tijd nodig om te acclimatiseren. Steven hoeft niet morgen al te leveren."

Bergwijn tekende een contract tot medio 2025 bij Spurs. Hij komt voor ruim dertig miljoen euro over van PSV.