Wenger hekelt uitspraken Arsenal-opvolger: 'Hij kan dat niet zeggen'

Wenger hekelt uitspraken Arsenal-opvolger: 'Hij kan dat niet zeggen'

Gepubliceerd: dinsdag 18 februari 2020 om 09:47di 18-02-2020 om 09:47

Laatste update: dinsdag 18 februari 2020 om 09:50di 18-02-2020 om 09:50

Arsène Wenger is niet gediend van de kritiek die voormalig Arsenal-trainer Unai Emery uitte na zijn vertrek bij The Gunners. De Spanjaard stelde dat twee jaar voor zijn komst Arsenal al in een neerwaartse spiraal zat, maar dat is volgens Wenger niet waar.

Op de Laureus World Sports Awards reageert Wenger op de uitspraken die Emery in een eerder stadium deed. De Fransman kan zich er niet in vinden. "In 2017 haalden we 75 punten en wonnen we de FA Cup, dus hij kan niet zeggen dat Arsenal in een neerwaartse spiraal zat", aldus Wenger, geciteerd door Metro News. "Het jaar daarvoor werden we tweede in de Premier League."

In het laatste jaar van Wenger bij de club ging het wat minder, maar de Franse coach vond het geen teleurstellend seizoen. "We hadden Champions League-kwalificatie voor het grijpen, maar aan het einde van de rit grepen we net mis. Het was desondanks een goed seizoen waar op doorgebouwd kon worden."

Wenger haalt dan ook uit naar Emery. "Arsenal is een club in een financieel zeer goede situatie. Het heeft goede spelers en als manager moet je opkomen voor je eigen beslissingen in plaats van om je heen kijken (na slechte prestaties, red.). Dat is het enige dat je kan doen", sluit Wenger af.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws