Coronavirus kan Barça-droom dwarsbomen: 'Lelijke streep door rekening van Koeman'

Coronavirus kan Barça-droom dwarsbomen: 'Lelijke streep door rekening van Koeman'

13-03-2020 07:15 Laatste update: 09:28
55

Het EK wordt mogelijk niet komende zomer, maar in de zomer van 2021 gespeeld vanwege de crisis rond het coronavirus. Mocht dit daadwerkelijk gebeuren, dan zou dat slecht nieuws kunnen zijn voor bondscoach Ronald Koeman.

Koeman heeft in zijn contract bij de KNVB namelijk een clausule die hem de optie biedt om na het EK naar FC Barcelona te vertrekken. Die optie zou alleen gelden na het EK, en is alleen van toepassing op een eventueel vertrek naar Barcelona.

In januari van dit jaar klopte de Spaanse grootmacht al aan bij Koeman, die naast clubicoon Xavi serieus in beeld was op de ontslagen Ernesto Valverde op te volgen. Net als Xavi wees Koeman een aanbod af. Het duo wilde pas na het huidige seizoen aan de slag gaan bij Barcelona, dat uiteindelijk Quique Setién aanstelde.

Het zou zomaar kunnen dat Barcelona komende zomer opnieuw terugkeert bij Koeman en Xavi met een aanbod om trainer in Camp Nou te worden, maar als het EK daadwerkelijk wordt uitgesteld dan zou dat een heel lastig verhaal kunnen worden voor Koeman. De Telegraaf concludeert dan ook dat het uitstellen van het EK 'een lelijke streep door de rekening van Koeman zou zijn'.

Aan de andere krant ziet de krant tegelijkertijd dat een EK in 2021 ook voordelen heeft. Het meedoen van de geblesseerde aanvallers Memphis Depay, Donyell Malen en Steven Bergwijn is voor komende zomer namelijk twijfelachtig. Voor de sterkte van de selectie zou het bevordelijk zijn als dat drietal fit is en mee kan doen aan het eindtoernooi. Die kans is logischerwijs veel groter als het EK een jaar wordt uitgesteld.