Nijhuis wordt gehoord: KNVB geeft drie maanden voorschot aan arbiters

Nijhuis wordt gehoord: KNVB geeft drie maanden voorschot aan arbiters

16-04-2020 07:43
11

De KNVB gaat een voorschot geven aan de Nederlandse scheidsrechters en assistent-scheidsrechters om ze financieel te ondersteunen tijdens de wedstrijdloze periode. Dat meldt het ANP donderdag.

Arbiters krijgen normaliter 3340 euro voor een wedstrijd, terwijl assistenten tot wel 1670 euro ontvangen. Videoarbiters krijgen tussen de 1075 en 1670 euro. De scheidsrechters lopen deze inkomsten nu mis. Daarom heeft de voetbalbond besloten een voorschot uit te delen aan de arbiters om ze door de coronacrisis te helpen.

Veel scheidsrechters hebben een baan naast hun werk in het voetbal, maar er zijn ook arbiters die voornamelijk afhankelijk zijn van de inkomsten van hun werk bij de KNVB. Voor hen nam arbiter Bas Nijhuis het onlangs op in het praatprogramma Veronica Inside. "Je hebt natuurlijk jonge gasten die een heel klein contractje hebben. Die hebben echt gekozen voor het fluiten en hebben er weinig naast", aldus Nijhuis.

De scheidsrechters krijgen volgens het ANP een voorschot voor wedstrijden die ze normaal in maart, april en mei gefloten zouden hebben. In Nederland wordt sinds begin maart niet meer gevoetbald en dit zal tot in ieder geval medio juni ook niet gebeuren.