Bayern heeft nieuws: WK-topscorer en 'Wunschkandidat' Klose zet zijn handtekening

Bayern heeft nieuws: WK-topscorer en 'Wunschkandidat' Klose zet zijn handtekening

07-05-2020 16:04
25

Miroslav Klose is na negen jaar terug bij het eerste elftal van Bayern München. De WK-topscorer aller tijden zal vanaf komend seizoen als assistent van hoofdtrainer Hansi Flick gaan fungeren, maakt Der Rekordmeister bekend via de officiële kanalen.

De 41-jarige oud-spits diende Bayern tussen 2007 en 2011 als spits, waarna hij naar SS Lazio verkaste. In 2018 keerde Klose terug als hoofdtrainer en per 1 juli wordt hij dus toegevoegd aan de technische staf van Flick: de 137-voudig Duits international heeft voor één seizoen getekend.

Klose kent Flick nog van zijn tijd bij Die Mannschaft: de huidige hoofdtrainer van Bayern was toen assistent van bondscoach Joachim Löw. "Hij was de Wunschkandidat van Hansi", verklaart voorzitter Karl-Heinz Rummenigge tegenover de Bayern-kanalen. "Wij zijn dan ook zeer tevreden dat Miro deze stap gaat zetten. Hij is de meest succesvolle Duitse spits van de afgelopen vijftien, twintig jaar en ik ben ervan overtuigd dat vooral onze aanvallers veel van hem zullen leren."