'Goede speler, maar in de Duitse media is er toch wat kritiek op Zirkzee'

'Goede speler, maar in de Duitse media is er toch wat kritiek op Zirkzee'

10-05-2020 16:10
18

Kevin Hofland hoopt er het beste van, maar houdt zijn hart vast voor de hervatting van de Bundesliga. Over zes dagen wordt er weer gevoetbald in Duitsland.

Lekker, noemt Hofland het in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Ik zal dus heus geregeld voor de televisie gaan zitten om een wedstrijdje mee te pikken, maar ik houd mijn hart wel een beetje vast moet ik eerlijk zeggen...", aldus de hoofdtrainer van Fortuna Sittard.

"Bij Dynamo Dresden hoor je nu alweer verhalen over besmettingen. Ik hoop van harte dat het hierbij blijft. Alleen is dat natuurlijk maar zeer de vraag. En waar ik me ook wel enigszins zorgen om maak, is de fysieke gesteldheid van spelers na maanden zonder groepstraining. Ik vrees toch dat we de komende weken behoorlijk wat blessures gaan zien in Duitsland, nu in korte tijd veel wedstrijden gespeeld moeten worden."

Hofland is in de aanloop naar volgend weekend 'heel erg benieuwd' naar Bayern München-talent Joshua Zirkzee. "Die jongen begon geweldig. Maar als ik de verhalen in de Duitse kranten moet geloven, is er de laatste tijd toch wat kritiek gekomen op de wijze waarop hij zich laat zien tijdens trainingen. We gaan het zien hoe hij ervoor staat. Goede speler."