Ziyech haalt Van Hanegem naar Chelsea: 'Ik moet ook nog naar Wijnaldum'

Ziyech haalt Van Hanegem naar Chelsea: 'Ik moet ook nog naar Wijnaldum'

17-05-2020 19:05
38

Willem van Hanegem gaat Hakim Ziyech missen. De 27-jarige Ajacied heeft 'het gevoel', zegt De Kromme, die na zijn eerbetoon wordt uitgenodigd voor een wedstrijd van Chelsea op Stamford Bridge.

"Ik heb genoten van het gevoel dat hij heeft als speler", zegt Van Hanegem in een item van de NOS en Touzani TV. "En dat hij maling heeft aan iedereen. Als het mislukt, kruipt hij niet in zijn schulp. Dan gaat hij het gewoon weer proberen. Daar gaat het om, dat is je kwaliteit."

Van Hanegem vervolgt, met Ziyech op anderhalve meter afstand: "Hij heeft zo'n verschrikklijk gevoel in z'n voeten, dat is het belangrijkste wat er is. Als het fout gaat, maakt hij weleens een wegwerpgebaar. Maar dat is ook naar hemzelf toe. Alleen begrijpen mensen dat waarschijnlijk niet. Ik denk hij het red bij Chelsea."

Ziyech nodigt Van Hanegem vervolgens uit voor een wedstrijd van Chelsea. "Ik weet dat je vliegangst hebt, maar er rijden ook treinen naar Londen. Ik zal een mooie wedstrijd uitkiezen en dan maken we er mooie dagen van", zegt hij. Van Hanegem: "Geweldig, ik moet ook naar Wijnaldum toe."