Aanvaller Club Brugge trapt na richting trainer: 'Hij wilde me niet'

Aanvaller Club Brugge trapt na richting trainer: 'Hij wilde me niet'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 10:38za 23-05-2020 om 10:38

Mbaye Diagne en Club Brugge-trainer Philippe Clement worden waarschijnlijk geen vrienden meer. De twee konden het niet met elkaar vinden en kregen het regelmatig met elkaar aan de stok, vertelt Diagne in The Guardian. Hij voelt zich misbruikt.

Club Brugge huurde Diagne van Galatasaray en plukte hem voor de neus van Anderlecht weg. In de competitie kreeg hij echter amper een kans. "Bij Club Brugge vertelden ze mij dat ze mij bewaarden voor de Champions League. De manager zei: hier hebben wij je voor gehaald. Jij moet ons redden in de Champions League. Ga nu en doe het", zegt Diagne.

Diagne eiste de hoofdrol op door in de wedstrijd tegen Paris Saint-Germain een toegekende strafschop op te eisen. Hij miste. Daardoor verloor Club Brugge de wedstrijd. Zijn teamgenoten haalden in de kleedkamer verhaal bij hem en ook Clement was niet blij. "Ik had de penalty niet moeten nemen. Maar ik was zo gebrand om het team te helpen. Toen ik de strafschop kreeg, dacht ik ook dat ik hem moest nemen. Mij was gevraagd te scoren. Het was gewoon de adrenaline en de vastberadenheid om te helpen."

Clement kondigde een forse boete aan voor Diagne, maar die kwam er niet. "Ik heb mij verontschuldigd bij mijn ploeggenoten, maar ik werd verbannen uit het elftal. Ik kwam iedere dag op de training en werkte hard, maar ik werd niet meer opgeroepen. Clement selecteerde spelers die ik respecteer, maar niet beter dan mij waren."

De aanvaller voelt zich misbruikt. "Na een tijdje ging ik naar de trainer en vroeg ik wat er aan de hand was. Hij zei: ik maak de beslissing, ik ben de baas. Daarna negeerde hij mij. In de laatste drie maanden bij Club Brugge zei hij niks tegen mij. Zelfs geen hallo. Volgens mij wilde Clement mij niet. Andere mensen binnen de club wilden me juist wel. Volgens mij gebruikte Clement mij om zijn punt te maken."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws