'Als ik zeg dat ik voor Nederland de WK-finale heb gespeeld, geloven ze dat niet'

'Als ik zeg dat ik voor Nederland de WK-finale heb gespeeld, geloven ze dat niet'

Gepubliceerd: zaterdag 23 mei 2020 om 16:14za 23-05-2020 om 16:14

Edson Braafheid geniet van de relatieve rust die hem ten deel valt in de Verenigde Staten. De linksback speelt voor Austin Bold in Texas en woont daardoor dicht bij de familie van zijn vrouw, die Amerikaans is.

Braafheid was in 2010 nog speler van het Nederlands elftal dat de WK-finale verloor, maar in de Verenigde Staten weten weinigen dat. "Ik vind het prima zo", zegt de 37-jarige verdediger bij Langs de Lijn en Omstreken van de NPO. "Bij echte voetballiefhebbers in Amerika gaat wel een lampje branden als ze mijn naam zien."

Zijn verhaal doet het altijd goed op feestjes. "Het is anders dan in Europa. Als er op een familiefeestje over mij wordt gepraat en ze zeggen dat ik een topspeler uit Nederland ben die op het WK heeft gespeeld, krijg je reacties als 'dat geloof ik niet'. 'Wat is je naam, dan ga ik googelen', zeggen ze dan."

Als men dan op internet ziet dat Braafheid op hoog niveau gespeeld heeft, hangen de mensen aan zijn lippen. "Dan komt er het een en ander naar boven en krijg ik leuke reacties. Er wordt daarna wel anders naar je gekeken, dat komt erbij kijken."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws