Di María op radar Ajax: 'Had gekund voor 6 miljoen, maar Ten Cate haalde Luque'

Di María op radar Ajax: 'Had gekund voor 6 miljoen, maar Ten Cate haalde Luque'

Gepubliceerd: donderdag 4 juni 2020 om 09:19do 04-06-2020 om 09:19

Ángel Di María zette in 2007 zijn eerste stapjes in het Europese voetbal bij Benfica, maar had dat ook bij Ajax kunnen doen. Scout Patrick Busby prees de latere 102-voudig Argentijns international aan bij de Amsterdammers, die echter niet toehapten.

Ajax had Ryan Babel toen aan Liverpool verkocht en was op zoek naar een nieuwe linksbuiten. "Via mij kwam Ángel Di María op de radar", vertelt Busby aan Voetbal International. De linkspoot had die zomer indruk gemaakt op het WK O21: Argentinië werd toen wereldkampioen, met onder meer Di María, Sergio Romero en Sergio Agüero in de gelederen. "Scouts Mühren en Arroyo gaven een positief advies aan de technisch directeur (Martin van Geel, red.). De trainer (Henk ten Cate, red.) kende hem niet en gaf de voorkeur aan een speler die hij kende."

Dat werd uiteindelijk Albert Luque, die uit zou groeien tot één van de grootste miskopen in de Ajax-geschiedenis. Di María vertrok dus naar Benfica, kwam later uit voor Real Madrid, Manchester United en Paris Saint-Germain en speelt al jarenlang voor de Argentijnse nationale ploeg. "Wat er met Di María is gebeurd, weet iedereen. Ajax had hem voor zes miljoen kunnen hebben."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws