Sané is officieel speler van Bayern München en '110 miljoen euro rijker'

Sané is officieel speler van Bayern München en '110 miljoen euro rijker'

Gepubliceerd: vrijdag 3 juli 2020 om 09:00vr 03-07-2020 om 09:00

Laatste update: vrijdag 3 juli 2020 om 09:10vr 03-07-2020 om 09:10

De toptransfer van Leroy Sané naar Bayern München is afgerond. De Duitse topclub heeft de 24-jarige aanvaller overgenomen van Manchester City en voor vijf seizoenen vastgelegd.

Met een weeksalaris van naar verluidt 425.000 euro wordt Sané een van de best betaalde voetballers ter wereld. Door zijn vijfjarige contract in München kan hij zich opmaken voor zeker 110 miljoen euro aan inkomsten tot medio 2025. De transfer hing al langere tijd in de lucht en werd donderdag per abuis al aangekondigd door de Arabische Bayern-kanalen. De bij Schalke 04 groot gebrachte Sané speelde sinds 2016 in Manchester, maar wilde zich weer in Duitsland vestigen en keert nu dus terug in de Bundesliga.

De 21-voudig Duits international kan niet wachten om bij zijn nieuwe club aan de slag te gaan, laat hij weten aan de Bayern-kanalen. Sané verheugt zich vooral op de samenwerking met trainer Hansi Flick, die hij nog van de vertegenwoordigende Duitse jeugdelftallen kent. "Bayern is een zeer grote club met zeer grote doelen. Dat past bij mij", kondigt hij aan. "Ik wil met deze club zo veel mogelijk prijzen pakken: de Champions League staat ganz oben op het lijstje."

Der Rekordmeister pakte onlangs zijn achtste landstitel op rij en heeft al een productieve transferzomer achter de rug. Schalke 04-doelman Alexander Nübel werd in een vroegtijdig stadium al vastgelegd, daarna volgden Tanguy Kouassi (Paris Saint-Germain) en Sané. Hier staat waarschijnlijk wel een vertrek van Thiago Alcântara tegenover: de middenvelder lijkt op weg naar Liverpool. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws