Update: 'Druk van City en Barça, tóch thuisvoordeel in Champions League-returns'

Update: 'Druk van City en Barça, tóch thuisvoordeel in Champions League-returns'

Gepubliceerd: dinsdag 7 juli 2020 om 12:33di 07-07-2020 om 12:33

FC Barcelona, Bayern München, Manchester City en Juventus hebben een probleem. De UEFA wil dat óók de returns in de achtste finale van de Champions League in Portugal worden gespeeld, waardoor de grootmachten uit Spanje, Duitsland, Engeland en Italië hun thuisvoordeel zouden verliezen.

RB Leipzig, Atalanta Bergamo, Atlético Madrid en Paris Saint-Germain zijn al zeker van de Champions League-kwartfinale. De laatste vier returns van de achtste finales worden op 7 en 8 augustus afgewerkt. Het gaat om Juventus - Olympique Lyon, Manchester City - Real Madrid, Bayern München - Chelsea en FC Barcelona - Napoli.

Na de heenwedstrijd, die in maart werd gespeeld, was het de bedoeling dat Barça, Bayern, Man City en Juve de return in eigen huis zouden spelen. De UEFA heeft echter andere plannen, meldt The Times. De Europese voetbalbond wil vanwege de internationale coronarestricties dat álle wedstrijden in Portugal worden gespeeld, dus ook de onbesliste achtste finales.

Barcelona, Bayern München, Manchester City en Juventus zijn niet blij met de Europese voetbalbond en zijn volgens The Times druk aan het lobbyen om in het eigen stadion te mogen spelen. De Champions League wordt vanaf de kwartfinales tussen 12 en 23 augustus afgemaakt. Alle wedstrijden worden gespeeld in Lissabon, in de stadions van Benfica en Sporting Portugal.

Update: De achtste finale-returns in de Champions League worden tóch niet op neutraal terrein afgewerkt, meldt AS. Volgens de Spaanse sportkrant wilde de UEFA deze duels aanvankelijk in de Portugese steden Porto en Guimarães afwerken: door deze plannen is echter een streep gezet, naar verluidt onder druk van met name FC Barcelona en Manchester City. Juventus, Manchester City, Bayern München en FC Barcelona spelen dus tóch een thuiswedstrijd, voordat het Champions League-circus naar Lissabon verhuist. Naar verwachting gaat de Europese voetbalbond dit vrijdag officieel bekendmaken.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws