Broer Appie Nouri weer op het veld: 'Deed het om van gezeur Donny af te zijn'

Broer Appie Nouri weer op het veld: 'Deed het om van gezeur Donny af te zijn'

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 09:31wo 08-07-2020 om 09:31

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 09:37wo 08-07-2020 om 09:37

Voor Mohammed Nouri was de eerste keer dat hij zijn voetbalschoenen weer aantrok na het ongeval van zijn broer Abdelhak tijdens de oefenwedstrijd tegen Werder Bremen lastig. Mohammed liet zich uiteindelijk overhalen door Donny van de Beek.

"Als je elke dag ziet dat je broertje in bed ligt, heb je geen zin om te voetballen", vertelt Mohammed in een uitgebreid interview met het Algemeen Dagblad. "Ik voelde mij schuldig naar hem toe." Uiteindelijk was het Van de Beek die hem overhaalde weer te beginnen. "Ik dacht dat ik het één keer zou doen, puur en alleen voor Donny. Die probeerde mij telkens aan het sporten te krijgen. Ik deed het om van zijn gezeur af te zijn."

Van de Beek zorgde ervoor dat Mohammed begon bij Veensche Boys in Nijkerkerveen, waar de Ajax-middenvelder zijn carrière begon. "Ik ben hier goed opgevangen", geeft Nouri aan. Hij speelde voor TEC, een tweededivisionist, op het moment dat zijn broertje getroffen werd door een hartstilstand. "Het voetbal hier is natuurlijk minder, maar dat maakt mij weinig uit. Als ik hier ben, vergeet ik alles."

Voetbalhumor
Bij Veensche Boys vond Nouri het plezier in het voetballen terug. "Ik ben hier niet de broer van Appie, maar onderdeel van het team. En ja, daar hoort humor ook bij. Over mijn gewicht worden door de trainer bijvoorbeeld vaak grappen gemaakt."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws