FC Utrecht moet 'voor een jaar of tien' alternatieve trainingslocatie zoeken

FC Utrecht moet 'voor een jaar of tien' alternatieve trainingslocatie zoeken

Gepubliceerd: woensdag 8 juli 2020 om 16:35wo 08-07-2020 om 16:35

Laatste update: woensdag 8 juli 2020 om 17:04wo 08-07-2020 om 17:04

FC Utrecht is op zoek naar een nieuw trainingscomplex voor de komende jaren. De nummer 6 van het voorbije Eredivisie-seizoen traint al decennialang op Sportpark Zoudenbalch – naast De Galgenwaard – maar dat complex zal binnenkort verbouwd worden.

Nu wil FC Utrecht tijdelijk uitwijken naar het stadsdeel Overvecht. "Het plan voor de verbetering van de sportcomplexen aan de Laan van Maarschalkerweerd (met onder meer Sportpark Zoudenbalch, red.) heeft tijd nodig om goed uitgevoerd te worden", laat Edo Keuning namens FC Utrecht weten aan het Algemeen Dagblad. "Dus de verwachting is dat we voor een jaar of tien naar Overvecht gaan."

De club moet echter nog wachten op vergunningen van de lokale politiek. Op termijn moet er een nieuw sportcomplex verrijzen, maar voorlopig lijkt FC Utrecht amateurclub EDO gezelschap te gaan houden. "Einde van het liedje is dat we velden te kort komen voor het aantal teams en leden dat we hebben. En ook niet voldoen aan de norm van de KNVB en de gemeente zelf. Het betekent ook dat we nu op 7 juli nog niet weten waar we aan toe zijn voor komend seizoen", uit bestuurslid Henrik Wienen zijn bezorgdheid. EDO heet FC Utrecht desondanks graag welkom, in de hoop dat het eigen sportcomplex hierdoor opgeknapt kan worden. "Hopelijk geeft de FC ook Overvecht een impuls."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws