'Barça gezien als Walhalla, zij waren zeker beter geworden, maar De Ligt niet'

'Barça gezien als Walhalla, zij waren zeker beter geworden, maar De Ligt niet'

Gepubliceerd: donderdag 9 juli 2020 om 17:35do 09-07-2020 om 17:35

Laatste update: donderdag 9 juli 2020 om 18:09do 09-07-2020 om 18:09

Matthijs de Ligt is uitgegroeid tot dé man in de defensie van Juventus. De Nederlandse verdediger is dan ook verzekerd van een basisplaats bij de Italiaanse kampioen, benadrukt de Italiaans-Nederlandse coach Michele Santoni aan Voetbal International.

De Ligt had het na zijn komst van Ajax aanvankelijk nog moeilijk. Volgens Santoni moest hij wennen aan de manier van verdedigen bij Juventus. "Maar dat hij dan binnen zes maanden weer alles onder de knie heeft… Chapeau. Spelers als Bonucci en Chiellini zet je niet even zomaar opzij", zegt de ex-video-analist van Ajax en Internazionale en voormalig Almere City-trainer.

"Sarri had helemaal gelijk met zijn opmerkingen over de Eredivisie", vervolgt Santoni, die komend seizoen assistent is bij ADO Den Haag. "Ook toen De Ligt met Oranje en Ajax in een goede flow zat, waren er situaties dat ik zag: Oké, De Ligt moet verdedigend nog wel heel veel leren. Dat hij grote fouten maakte vanuit de principes bij het zoneverdedigen. Die omslag heeft hij nu gemaakt. In de meest tactische competitie is hij de grote man geworden."

"In Nederland wordt Barça nog altijd gezien als een walhalla, maar voor zijn ontwikkeling is dit beter", aldus Santoni. "Bij Barcelona had hij weer één-tegen-één moeten gaan verdedigen. Dan was hij niet beter geworden. Dan was Barça zeker weten beter geworden, maar hij niet."

Volgens Santoni kan Juve-trainer Maurizio Sarri niet meer om De Ligt heen, ook niet als Bonucci en Chiellini fit zijn. "Nee, hij gaat De Ligt echt niet uit het team halen. Als Sarri hem nu eruit haalt, dan krijgt hij heel Italië achter zich aan. In de periode na de hervatting is De Ligt echt heel sterk. We wisten natuurlijk al dat hij heel goed was. Hij moest alleen nog een beetje scholing krijgen."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws