Sparta haalt concurrent voor Van Leer: 'Groot talent met veel potentie'

Sparta haalt concurrent voor Van Leer: 'Groot talent met veel potentie'

Gepubliceerd: maandag 13 juli 2020 om 13:32ma 13-07-2020 om 13:32

Sparta gaat zich versterken met Maduka Okoye. Dat maakt de Rotterdamse club maandag bekend. De Nigeriaanse doelman (20) komt transfervrij over van Bundesliga-degradant Fortuna Düsseldorf.

Okoye is al in Rotterdam, waar hij een medische keuring ondergaat. Aansluitend zet hij zijn handtekening onder een tweejarig contract. Okoye gaat met Benjamin van Leer, die deze zomer overkwam van Ajax, uitmaken wie de eerste doelman wordt op Het Kasteel.

"Met Maduka halen we een groot talent binnen, die veel potentie heeft", reageert technisch directeur Henk van Stee (foto). "Hij stond in de belangstelling van meerdere clubs uit verschillende landen, maar hij gelooft dat hij bij Sparta de volgende stap kan maken. Wij geloven dat hij van waarde kan zijn voor deze club en zijn blij dat hij hier getekend heeft."

Okoye beschikt over een Duits en Nigeriaans paspoort en heeft één interland voor het Afrikaanse land achter zijn naam staan. Bij Sparta is Tim Coremans lang uit de roulatie door een kruisbandblessure. Ariel Harush verliet de club deze zomer.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws