Drama voor Atalanta: PSG slaat genadeloos toe en bereikt halve finale CL

Drama voor Atalanta: PSG slaat genadeloos toe en bereikt halve finale CL

12-08-2020 22:57
171

Het sprookje van het Atalanta Bergamo van Hans Hateboer, Marten de Roon en Robin Gosens is hardhandig ten einde gekomen. De Italianen konden de halve finale van de Champions League al ruiken, toen Paris Saint-Germain genadeloos toesloeg in de absolute slotminuten.

De start in Lissabon was meteen veelbelovend. Alejandro Gómez zette Keylor Navas aan het werk, maar de doelman van PSG redde fraai. Aan de andere kant leek Neymar vervolgens op de vroege openingstreffer af te stevenen. De Braziliaanse ster ging alleen op het Italiaanse doel af, maar schoof de bal op onbegrijpelijke wijze naast.

Het spel golfde op en neer. Atalanta combineerde er bij vlagen lustig op los en werd meerdere keren gevaarlijk. Onder meer Hans Hateboer dook voor Navas op, maar het was Mario Pasalic die na 26 minuten de score opende. De aanvaller krulde knap raak: 1-0. Bij PSG moest door het gemis van Kylian Mbappé eigenlijk alles van Neymar komen. De Braziliaan was ook enkele keren zeer dreigend, maar miste meerdere opgelegde kansen. Zo leverde Hateboer kort voor rust zomaar in bij Neymar, die onrustig naast het doel schoot.

Daardoor zocht het sterkere Atalanta met een voorsprong de kleedkamers op. In de tweede helft smoorden de Italianen onder aanvoering van De Roon lange tijd menig Franse uitbraak in de kiem. De Nederlandse controleur probeerde het zelf van afstand, net als Berat Djimsiti. Tot grote kansen kwamen beide ploegen echter niet. Ook Neymar en invaller Mbappé konden nauwelijks gevaarlijk worden.

Dat veranderde een kwartier voor tijd. PSG nam meer risico en voerde de druk op. Mbappé en Neymar kregen goede mogelijkheden, maar Marco Sportiello hield zijn doel schoon. Naarmate de klok verder tikte nam de spanning in het Estádio da Luz toe. Atalanta kon de halve finale ruiken, maar beleefde een ongekend drama. In de absolute slotminuten sloeg PSG twee keer toe. Marquinhos werkte binnen na een mislukt schot van Neymar en ook Eric Maxim Choupo-Moting prikte raak: 1-2.

Door die ongekende apotheose staat niet Atalanta, maar PSG in de halve eindstrijd. Daarin is RB Leipzig of Atlético Madrid de tegenstander.