RB Leipzig stunt opnieuw en schakelt Atlético in minuut 89 uit

RB Leipzig stunt opnieuw en schakelt Atlético in minuut 89 uit

13-08-2020 22:58
76

RB Leipzig staat in de halve finale van de Champions League. Atlético Madrid hoopte de verlenging te halen, maar kreeg in de laatste minuut van de wedstrijd de beslissende goal om de oren: 2-1.

Leipzig speelde tegen Atlético voor het eerst zonder Timo Werner, die naar Chelsea is verhuisd. Hij werd in de punt van de aanval vervangen door Yussuf Poulsen. Bij Atlético begon toptalent João Félix op de bank.

Leipzig - Atlético is op papier een topaffiche, maar er viel in de eerste helft weinig te genieten in Portugal, waar het restant van het Champions League-toernooi af wordt gewerkt. Beide ploegen kregen wel wat kansjes, maar echt los kwam het duel niet. Leipzig had de overhand, al hield Atlético zich eenvoudig staande. Mede dankzij uitblinker Dayot Upamecano wisten de Spanjaarden nauwelijks iets te creëeren.

Kort na de theepauze kwam Leipzig op een verdiende 1-0 voorsprong. Een perfecte pass vanaf rechts van Marcel Sabitzer werd knap binnengekopt door Dani Olmo, die Jan Oblak in de verre hoek passeerde. De treffer was voor Diego Simeone het signaal om wat te wijzigen. Hij bracht met João Félix wat frisse benen. Een gouden zet, zo bleek achteraf, want de wedstrijd kantelde na het inbrengen van de Portugees. Hij ging een klein kwartier na de wissel over het been van Lukas Klostermann, die op knullige wijze een strafschop weggaf. João Félix benutte het buitenkansje zelf.

Na de 1-1 verviel Atlético weer in oude patronen. De ploeg hoefde niet zonodig meer en hoopte met ultraverdedigend spel de verlenging te halen, maar kreeg in de slotfase alsnog de deksel op de neus toen Tyler Adams een minuut voor tijd op gelukkige wijze de winnende binnenschoot. Daarbij had oud-PSV'er Angeliño een belangrijke rol. Leipzig neemt het in de halve finale op tegen Paris Saint-Germain.