Bruggink adviseert Twente te wachten: 'Gevoel dat Ajax niet op hem gaat inzetten'

Bruggink adviseert Twente te wachten: 'Gevoel dat Ajax niet op hem gaat inzetten'

Gepubliceerd: vrijdag 14 augustus 2020 om 15:32vr 14-08-2020 om 15:32

Arnold Bruggink adviseert FC Twente zo lang mogelijk te wachten op Jurgen Ekkelenkamp. De analist denkt niet dat de twintigjarige middenvelder in de plannen voorkomt van trainer Erik ten Hag bij Ajax.

"Ik heb hem zien spelen tegen RKC Waalwijk en toen speelde hij echt goed. Maar ik denk dat Ajax niet op hem gaat inzetten", zo vertelt Bruggink bij VoetbalTijd. "Als Van de Beek weg zou gaan, heb je toch sterk de indruk dat Ajax daar nieuwe spelers voor gaat halen. Maar dat is pas het moment dat FC Twente in kan gaan springen en dan praat je misschien wel over eind september. FC Twente moet gewoon lang wachten", luidt het advies.

Bovendien kunnen de Tukkers garen spinnen bij de huurdeals met Ajax. Naast Ekkelenkamp huurt Twente ook Danilo Pereira van de Amsterdammers. "Dat is wel echt een speler met potentie", zegt Bruggink over de Braziliaanse aanvaller. Twente bedong daarbij een doorverkooppercentage. "Ik begrijp die filosofie op dit moment ook wel bij Twente. Ze moeten bouwen, maar nu vooral overleven. Bij FC Twente doen ze dat nu wel goed met zo'n clausule zoals Botman bij sc Heerenveen."

"Heerenveen heeft een jaar in hem geïnvesteerd en daar verdienen ze nu gewoon zo'n zeven ton aan. Dat is de afspraak die je dan moet maken met Ajax", besluit Bruggink.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Moet Ajax Ekkelenkamp verhuren aan Twente?

(2138 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws