Barça-clausule Koeman niet alleen ná het EK: 'Zat heel goed dichtgetimmerd'

Barça-clausule Koeman niet alleen ná het EK: 'Zat heel goed dichtgetimmerd'

19-08-2020 20:28
24

KNVB-directeur Eric Gudde onthult dat de veelbesproken Barcelona-clausule in het contract van Ronald Koeman niet pas ná het EK in werking zou treden. De kersvers trainer van FC Barcelona had op elk moment de mogelijkheid om Oranje te verruilen voor de Catalanen.

"Die clausule was voor elk moment, wat verder niet in het contract stond. Er kan altijd een situatie komen dat iemand van zijn contract af wil. Dat kon met deze casus alleen met Barcelona", legt Gudde uit aan FOX Sports. Het was dus niet zo dat Koeman alleen na het EK weg kon. "Klopt. Het zat denk ik heel goed dichtgetimmerd. We hadden liever gezien dat hij niet gebruikt zou worden, dan hadden we samen het EK gehaald, maar het is wel gebeurd."

"Drie keer FC Barcelona afzeggen was voor hem geen optie", vervolgt de directeur betaald voetbal van de KNVB. Hij probeerde Koeman niet meer over te halen. "Nee, uiteraard niet. Ik ken Ronald goed genoeg, als hij zijn standpunt heeft is het hartstikke duidelijk. Je kunt met hem overal over praten, maar als hij iets in zijn hoofd heeft zitten. Het was kip en klaar."