Koeman niet bang voor snel ontslag: 'Misschien heeft preses dan meer twijfels'

Koeman niet bang voor snel ontslag: 'Misschien heeft preses dan meer twijfels'

19-08-2020 20:50
35

Ronald Koeman wilde FC Barcelona niet wéér afwijzen. Dat vertelde de nieuwe hoofdtrainer van de Catalanen tijdens zijn presentatie in Camp Nou. Het valt hem desondanks zwaar om te vertrekken bij het Nederlands elftal.

"Het doet pijn om Oranje te verlaten. In januari, toen Barcelona zich meldde, vond ik het niet het moment om te gaan", zegt Koeman. Het EK werd echter met een jaar verplaatst door het coronavirus. "Nu zijn er zoveel onzekerheden. Wie zegt dat volgend jaar het EK wél doorgaat? Ik heb nu drie keer de kans gekregen en nu is het moment om het wel te doen."

Volgens Koeman zijn de spelers van Oranje blij voor hem. "De spelers van het Nederlands elftal hebben me bedankt. Het hele imago van Oranje is de afgelopen jaren veranderd. Dat hebben we met elkaar gedaan. Ik geloof dat alle spelers mij deze kans gunnen."

Bang dat hij na één seizoen alweer op straat staat bij Barça, is Koeman niet. Volgend jaar zijn presidentsverkiezingen en onder meer favoriet Victor Font kondigde al aan dat de Nederlander onder hem niet zal aanblijven. "Je moet je energie steken in zaken die je in de hand hebt", reageert Koeman. "Het enige dat ik kan doen is goede resultaten halen."

"Ik heb een contract voor twee jaar, maar ja, er zijn presidentsverkiezingen. Ik kan daar niets aan veranderen, geen enkele coach heeft zekerheid. Ik moet hard werken en wedstrijden winnen. Als ik dat doe, heeft de volgende voorzitter misschien meer twijfels en hopelijk gaat hij dan met mij verder."