Advocaat opgelucht: 'Wat we vandaag gedaan hebben is een beetje onverantwoord'

Advocaat opgelucht: 'Wat we vandaag gedaan hebben is een beetje onverantwoord'

22-08-2020 22:52 Laatste update: 23:00
131

Dick Advocaat is opgelucht dat Feyenoord het vriendschappelijke toernooi in Duitsland zonder kleerscheuren heeft overleefd. De Rotterdammers reisden met een kleine selectie af naar de 'Cup der Traditionen', die gewonnen werd.

Feyenoord won met 3-1 van Borussia Dortmund en versloeg MSV Duisburg met 2-1, maar die wedstrijden werden achter elkaar gespeeld. De partijen duurden een uur en dus stonden enkele spelers twee uur achter elkaar op het veld. "Wat we vandaag gedaan hebben is fysiek een uitdaging en ook een beetje onverantwoord", zegt Advocaat na afloop voor Feyenoord TV.

Wedden

Meer odds

De Rotterdammers hadden echter weinig keuze. De selectie werd op het laatste moment verkleind omdat er vijf jeugdspelers niet mee mochten. Zij waren in contact geweest met een besmet persoon. "We konden niet anders", zegt de trainer van Feyenoord dan ook. "We hadden onze toezegging gedaan en we wisten natuurlijk niet dat we zonder die jeugdspelers moesten gaan. Anders was het wat makkelijker geweest."

De spelers die meededen voor Feyenoord kunnen op bewondering rekenen van Advocaat. "Dit waren twee hele nuttige wedstrijd, vooral tegen Dortmund dat een uitstekende selectie heeft. Als je daar met 3-1 van weet te winnen met goed voetbal, ziet dat er positief uit. We konden in de tweede wedstrijd niet al te veel risico nemen maar als je die dan ook nog wint, complimenten."