'Premier League lonkt voor Messi: 'senior figures' Barça gaan uit van City-deal'

'Premier League lonkt voor Messi: 'senior figures' Barça gaan uit van City-deal'

30-08-2020 18:32
65

'Senior figures' bij FC Barcelona verwachten dat Lionel Messi deze zomer de overstap maakt naar Manchester City. Met dat nieuws pakt The Telegraph dit weekend uit.

Messi kwam zondagochtend niet opdagen voor de verplichte coronatest bij Barcelona. Volgens Spaanse media 'voelt hij zich geen Barça-speler meer', waarmee de kansen op een breuk nog verder stijgen. Manchester City moet zijn nieuwe club worden - en ook in Camp Nou houdt men inmiddels rekening met dat scenario.

Door de vertrekwens van Messi staat de 'summer transfer strategy' van Manchester City compleet op zijn kop, meldt The Telegraph. Na de komst van Nathan Aké, Ferran Torres, Yan Couto en Issa Kabore werkte de runner-up van het voorbije Premier League-seizoen aan meer transfers, maar die staan allemaal on hold nu Messi ineens beschikbaar is.

Manchester City hoopte Messi gratis af te halen in Barcelona, maar dat lijkt zeer onwaarschijnlijk. De transferclausule in zijn contract is nog steeds geldig, zo bevestigde LaLiga zondag. Daardoor kost de 33-jarige Argentijn ook deze zomer 700 miljoen euro. Mogelijk neemt Barça nog wel genoegen met een lagere transfersom.