Wijnaldum kind van de rekening bij Liverpool: 'Zijn vertrek is onontkoombaar'

Wijnaldum kind van de rekening bij Liverpool: 'Zijn vertrek is onontkoombaar'

Gepubliceerd: maandag 21 september 2020 om 10:44ma 21-09-2020 om 10:44

Laatste update: maandag 21 september 2020 om 10:59ma 21-09-2020 om 10:59

Het vertrek van Georginio Wijnaldum bij Liverpool is 'onontkoombaar' na de komst van Thiago Alcântara. Dat stelt oud-international Danny Murphy in zijn column voor The Daily Mail.

Murphy vermoedt dat Wijnaldum het slachtoffer wordt van Thiago, die zondag zijn Liverpool-debuut maakte tegen Chelsea (0-2 zege). 'Ik twijfel er niet over dat Thiago bij Liverpool een basisplaats opeist. Waarschijnlijk heeft hij het niet niet eens over een reserverol gehad met Jürgen Klopp', aldus de analist.

'Thiago beweegt fantastisch, passt goed, weet precies wat er om hem heen gebeurt en kan op alle middenveldposities uit de voeten. De transfersom (ruim 30 miljoen euro, red.) is ook totaal geen risico. Liverpool had de ploeg niet op veel manieren kunnen versterken, maar Thiago doet dat wel. Het is echt een uitstekende aankoop.'

Murphy ziet het somber in voor Wijnaldum. De Oranje-international dreigt buiten de basis te vallen, al heeft Liverpool een overvol programma. Murphy: 'Ik denk dat het vertrek van Wijnaldum onontkoombaar is, omdat Liverpool nu zeven of acht spelers heeft voor drie posities. Dat gaat voor te veel boze gezichten zorgen.'

Wijnaldum speelde zondag negentig minuten tegen Chelsea. Thiago kwam na 45 minuten in het veld voor aanvoerder Jordan Henderson.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws