'PSV haalt even een verdediger van 10 miljoen, is de waarde van ons halve team'

'PSV haalt even een verdediger van 10 miljoen, is de waarde van ons halve team'

23-09-2020 09:46
107

De voorbereiding verliep stroef en de start van het nieuwe seizoen was rumoerig voor Vitesse en de nieuwe trainer Thomas Letsch. De Arnhemmers zijn na twee speelrondes echter medekoploper met zes punten uit twee wedstrijden.

Letsch werd getroffen door het coronavirus, net als zeven (!) van zijn assistenten: hij zag vanuit huis hoe zijn ploeg met 2-0 won van Sparta. "Ik ben echt zo trots op de ploeg", vertelt hij aan Voetbal International. "Er is nogal wat gebeurd en dat hebben ze professioneel opgepakt. Ik denk dat niemand op het veld heeft kunnen zien dat de voorbereiding zo anders was geweest."

De Duitse trainer werkt met vertrouwen toe naar de volgende opdracht: Ajax-uit. "Iedereen die me kent, weet dat je voetbal altijd speelt om te winnen. Dus gaan we ook naar Amsterdam om te winnen", aldus Letsch, die echter diep onder de indruk is van de Amsterdammers. "Ajax is een outstanding team, wat zij in het voorseizoen deden was echt verbazingwekkend. Dat niveau was zó hoog. Ajax is de absolute nummer 1 van Nederland."

Letsch is sowieso te spreken over de Eredivisie. "PSV haalt even een verdediger voor tien miljoen (Philipp Max, red.), dat is bij ons de waarde van een half team. Dat zegt wat over de mogelijkheden en ambities daar. Feyenoord zit daarbij met een sterke ploeg. En dan krijg je een aantal teams daarachter, met Vitesse."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie