Bergwijn en Ihattaren haken af bij Oranje: Stengs opgeroepen als vervanger

Bergwijn en Ihattaren haken af bij Oranje: Stengs opgeroepen als vervanger

04-10-2020 19:33 Laatste update: 19:40
98

Steven Bergwijn en Mohamed Ihattaren zullen de komende interlandperiode overslaan. Zij zijn geblesseerd en worden in de selectie van Oranje vervangen door AZ-aanvaller Calvin Stengs, heeft de KNVB bekendgemaakt.

Ihattaren en Bergwijn waren zondag al niet in actie gekomen bij PSV en Tottenham Hotspur. Stengs speelde zondag ook niet mee met AZ, maar deed dat vanwege een eerder opgelopen schorsing. De eerste selectie van kersvers bondscoach Frank de Boer bestaat nu uit 24 spelers, met Stengs' ploeggenoot Teun Koopmeiners als enige debutant.

Wedden

Meer odds

Met name de afwezigheid van Ihattaren is een bittere pil voor de speler zelf. Tijdens de vorige speelronde behoorde hij voor het eerst tot de Oranje-selectie, maar van een interlanddebuut kwam het niet. Vervolgens belandde Ihattaren in een vormcrisis bij PSV: trainer Roger Schmidt en aanvoerder Denzel Dumfries stelden hem openlijk ter discussie.

Oranje speelt tussen woensdag 7 en 14 oktober tegen Mexico, Bosnië-Herzegovina en Italië. Het treffen met El Tri is een vriendschappelijke, daarna volgen twee Nations League-duels.