'Götze moet fors inleveren en verdient bij PSV een derde van Dortmund-salaris'

'Götze moet fors inleveren en verdient bij PSV een derde van Dortmund-salaris'

07-10-2020 07:49
252

Mario Götze zal bij PSV fors minder verdienen dan hij bij Borussia Dortmund deed. De Duitse wereldkampioen, die dinsdagavond een tweejarig contract ondertekende in het Philips Stadion, ontvangt naar verluidt minder dan een derde van zijn BVB-salaris.

Het Duitse Sport1 weet te melden dat de middenvelder annex aanvaller bij Dortmund zo'n tien miljoen euro op jaarbasis opstreek, maar dat Götze het bij PSV zal moeten doen met 'slechts' drie miljoen euro per jaar. Dat betekent dat hij ruim tweederde van zijn salaris inlevert om onder trainer Roger Schmidt te kunnen voetballen in Eindhoven.

De 28-jarige Duitser, die vorig seizoen 21 keer in actie kwam voor BVB, zegt tegen de clubsite van PSV dat hij als gevoelsmens de overstap naar Brabant heeft gemaakt. "Ik kan de keuzes maken die ik wil", liet hij weten. "Ik ben toe aan een compleet andere uitdaging en die heb ik hier in Eindhoven gevonden."

Bij PSV zal Götze naast Schmidt met meer Duitsers komen te werken. Zo spelen Lars Unnerstall, Philipp Max, Timo Baumgartl en ook Adrian Fein in het Philips Stadion. Daarnaast heeft Yvon Mvogo een verleden in de Bundesliga.