Ontluisterend verhaal Eindhovens Dagblad: PSV 'enorm geërgerd' door KNVB

Ontluisterend verhaal Eindhovens Dagblad: PSV 'enorm geërgerd' door KNVB

01-11-2020 14:58
177

PSV voelt zich volledig in de steek gelaten door de KNVB. Dat schrijft het Eindhovens Dagblad, nu de ploeg van trainer Roger Schmidt ondanks nieuwe coronabesmettingen geen toestemming krijgt om de wedstrijd tegen ADO Den Haag uit te stellen.

Jorrit Hendrix en Vincent Müller zijn ook positief getest op het coronavirus, waardoor de Eindhovense club zondag 13 van de 27 selectiespelers mist. Ondanks een nieuw verzoek vanuit het Philips Stadion, weigert de KNVB om PSV - ADO op te schuiven naar eind december. En dat steekt, meldt het Eindhovens Dagblad.

De onvrede van PSV heeft meerdere redenen. Zo kampen meerdere overgebleven spelers met fysieke klachten door het overvolle programma. 'PSV is bevreesd dat het duel met ADO van zondag blessures oplevert en dat de club dan helemaal door de hoeven zakt', klinkt het. PSV speelt donderdag weer in Europa, uit tegen PAOK.

Bovendien zijn de regels over de groep die mag of moet meetesten voor een Eredivisie-duel volgens de club niet duidelijk. Als PSV spelers van de beloftenploeg had laten meetesten, was het criterium van de KNVB (minimaal twaalf fitte veldspelers en één keeper) wél gehaald. De club wilde echter geen onnodige gezondheidsrisico's nemen.

Ook stoort het PSV dat de KNVB pas zondagmiddag heeft gereageerd op het nieuwe uitstelverzoek, dat zaterdag in de vooravond naar Zeist werd verstuurd. 'Dat daar 17 uur voor nodig was, bevreemdde en ergerde PSV enorm. Onder anderen trainer Roger Schmidt, die steeds heeft aangegeven alle regels te respecteren, was daardoor enorm verrast.' Ook nam niemand van de KNVB in deze 'uitzonderlijke en extreme tijd' contact op met PSV.