Ten Hag: 'Zoals altijd: als we hem nodig hebben, doet hij het uitstekend'

Ten Hag: 'Zoals altijd: als we hem nodig hebben, doet hij het uitstekend'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 06:45wo 02-12-2020 om 06:45

Ajax-trainer Erik ten Hag vindt de nederlaag tegen Liverpool in de Champions League zeer onnodig. De Amsterdammers kregen op Anfield de nodige kansen, maar gingen net als in oktober met 1-0 onderuit tegen The Reds.

"Ik vind het jammer en onnodig", zegt Ten Hag tegen Ajax TV. "Een gelijkspel gaf de verhoudingen van de wedstrijd weer. Het waren twee ploegen die elkaar in balans hielden. Uiteindelijk heeft de gelukkigste gewonnen."

"Er stonden twee ploegen die goed georganiseerd zijn, waardoor het moeilijk was om kansen te creëren", vervolgt de oefenmeester. "Dat zie je vaak op Champions League-niveau. De details beslissen. We hadden er minimaal een gelijkspel moeten uitslepen."

Een fout van Andre Onana leidde het enige doelpunt van de wedstrijd in. "Vanuit het positiespel hebben we niks toegelaten, dat is prima tegen een ploeg als Liverpool", aldus Ten Hag. "Het enige gevaar is de omschakeling, daarin zijn ze levensgevaarlijk. Dat zagen we in het begin van de wedstrijd en na de 1-0. Dan moeten we en komen ze er één, twee keer gevaarlijk uit."

Ajax begon verrassend met Edson Álvarez in de basis. "Zoals bijna altijd: als we hem nodig hebben, doet hij het uitstekend. Hij heeft weer solide gespeeld in de rol die hij goed kan. Dat is in de balans. Liverpool speelt een moeilijk aanvalsspel, met een uitzakkende spits. Daar moest hij de ruimtes verdedigen, zodat wij druk konden zetten over de zijkanten. Dat heeft hij goed gedaan."

Door de nederlaag tegen Liverpool moet Ajax volgende week winnen van Atalanta Bergamo om te overwinteren in de Champions League. "Daarom is het toch bitter, want er had gewoon meer ingezeten. Maar nu weten we wat we moeten doen en dat is misschien ook wel goed."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Gaat Ajax winnen van Atalanta en de knock-outfase halen?

Ja
59%
Nee
41%
(4357 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws