Voormalig Feyenoord-directeur: 'Zou Fraser als nummer één op m'n lijstje zetten'

Voormalig Feyenoord-directeur: 'Zou Fraser als nummer één op m'n lijstje zetten'

Gepubliceerd: woensdag 2 december 2020 om 12:13wo 02-12-2020 om 12:13

Feyenoord moet Dirk Kuyt niet aanstellen als opvolger van Dick Advocaat. Volgens Rob Baan heeft de voormalig aanvaller van de Rotterdammers te weinig ervaring als trainer. Henk Fraser is zijn topkandidaat.

"Ik heb steeds begrepen dat Dirk Kuyt de gedoodverfde opvolger is. Maar Frank Arnesen moet hem eerst maar voor anderhalf tot twee jaar naar FC Utrecht sturen, om hem daar meters te laten maken als trainer. Daar hebben ze een trainer nodig en daarna kom je wel in aanmerking voor een positie bij Feyenoord", zegt de voormalig technisch directeur van Feyenoord tegen RTV Rijnmond.

Als Baan het nog voor het zeggen had in De Kuip, dan was de keuze snel gemaakt. "Ik zou zeker de naam van Fraser als nummer één op mijn lijstje zetten. Ik denk dat een combinatie van Fraser en John de Wolf een uitstekend koppel is. En ik zou daar zelfs nog een derde oud-Feyenoorder in de persoon van Jon Dahl Tomasson aan toevoegen. Dan heb je een uitstekende staf."

Baan is enigszins verrast door de timing van Feyenoord en Advocaat. "Eigenlijk vind ik het niet echt een goed moment om dit bekend te maken, maar hij werd er zo vaak naar gevraagd, dat hij die duidelijkheid nu maar gegeven heeft. Gezien de successen die hij nu behaalt had ik hem geadviseerd nog even te wachten."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Voor wie moet Feyenoord gaan?

Fraser
49%
Letsch
6%
Van Bommel
21%
Een ander
24%
(1823 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws