Barça kan salarissen niet overmaken in januari: 'Anders waren we al failliet'

Barça kan salarissen niet overmaken in januari: 'Anders waren we al failliet'

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2020 om 17:20do 03-12-2020 om 17:20

Carlos Tusquets, interim-president bij FC Barcelona, heeft inzage gegeven in de financiële situatie in de club. Dat deze zorgelijk is, is al langer bekend: Tusquets laat echter weten dat de Catalanen op korte termijn niet aan hun betalingsverplichtingen kunnen voldoen.

Barça maakt altijd in januari én in juli de salarissen over: de komende betalingstermijn in januari zal echter niet gehaald worden. De spelers hebben onlangs nog voor de tweede keer dit jaar een deel van hun salaris afgestaan. "Maar als we geen akkoord met de spelers hadden bereikt, dan waren we al failliet geweest", laat Tusquets weten aan RAC1. "Dan hadden we nu met onze financiële huishouding in de rechtbank gestaan."

Tusquets heeft onlangs ook met trainer Ronald Koeman en technisch directeur Ramón Planes om de tafel gezeten: Koeman hoopt op de komst van Eric García, Georginio Wijnaldum en Memphis Depay, maar dat lijkt een moeilijk verhaal te worden. "Als er geen spelers verkocht worden, is er simpelweg geen geld om nieuwe spelers te halen. Neymar? Die kunnen we alleen terughalen als hij transfervrij is..."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws