Van Hooijdonk drukt 'onherkenbare' Promes op het hart: Maar echt: doe het

Van Hooijdonk drukt 'onherkenbare' Promes op het hart: "Maar echt: doe het"

13-12-2020 15:01
62

Pierre van Hooijdonk leeft mee met Erik ten Hag. De trainer van Ajax moet op een goede manier zien om te gaan met de arrestatie van Quincy Promes, constateert de oud-spits.

Promes zit vast op verdenking van betrokkenheid bij een ernstige steekpartij, waarbij eind juli in een loods in Abcoude een familielid zwaargewond raakte. "Ik vind dit echt sneu voor Erik ten Hag, want hiermee leer je niet op de trainerscursus niet omgaan", reageert Van Hooijdonk tegenover De Telegraaf.

"Het zijn dingen, waar je je niet op kunt voorbereiden. Ja, er boeken over lezen. Maar dat is waanzin, want hoe groot is de kans dat dit je overkomt", vervolgt de analist van de NOS. "Ajax zal Promes steunen tot hij is veroordeeld, vermoed ik, want laat wel duidelijk zijn dat iemand onschuldig is tot het tegendeel is bewezen. (..) Het blijft voor een aantal jongens als succesvolle speler toch heel moeilijk om afscheid te nemen van foute vrienden. Maar echt: doe het."

Van Hooijdonk stelt dat het verhaal over de steekpartij een hoop verklaart over de vormdip van Promes. "Niemand herkende Promes dit seizoen", stelt hij. "Er zijn spelers die voetbal en privé heel goed gescheiden kunnen houden. Maar gezien zijn spel kan ik me bij Promes niet aan de indruk onttrekken dat deze affaire een grote rol heeft gespeeld."