'Veel twijfels bij Barcelona over een transfer van Memphis in januari'

'Veel twijfels bij Barcelona over een transfer van Memphis in januari'

26-12-2020 15:55
74

FC Barcelona twijfelt over de komst van Memphis Depay. Een overstap van de Nederlandse aanvaller van Olympique Lyon naar Camp Nou is lang niet zo zeker meer, beweert Diario Sport zaterdag.

Barça zit zoals bekend op zwart zaad en denkt dat het weinige geld beter besteed kan worden aan een verdediger. Memphis hoeft weliswaar 'slechts' vijf miljoen euro te kosten, maar de Catalanen moet ook rekening houden met zijn salaris, schrijft de sportkrant.

Trainer Ronald Koeman ziet de Oranje-international nog altijd graag komen, maar de clubleiding trapt nu op de rem. Zij vinden dat er door de indrukwekkende ontwikkeling van Pedri, de goede vorm van Martin Braithwaite en de naderende rentree van Ousmane Dembélé minder noodzaak is voor een aanvallende versterking. Bovendien sluit Ansu Fati over enkele maanden weer aan en heeft Koeman voorin nog altijd zijn sterren Lionel Messi en Antoine Griezmann.

Alleen als Barcelona zelf een speler verkoopt in januari, lijkt de clubleiding bereid om een transfersom te betalen voor Memphis. Anders moet de 26-jarige aanvaller wachten tot de zomer. Het is zijn droom om voor Barça te spelen, maar ondertussen zitten Juventus en Paris Saint-Germain wel op het vinkentouw. Volgens Sport is het dan ook de vraag waar zijn toekomst ligt.

Koeman drong afgelopen zomer al nadrukkelijk aan op de komst van Memphis. Barcelona bereikte een akkoord met Lyon en met de speler, maar kon de deal uiteindelijk niet afronden vanwege salarisrestricties.