Eredivisie drie weken zonder Makkelie: FIFA maakt aanstellingen club-WK bekend

Eredivisie drie weken zonder Makkelie: FIFA maakt aanstellingen club-WK bekend

04-01-2021 10:50
24

Danny Makkelie is door de FIFA aangewezen als één van de zeven scheidsrechters die in februari het WK voor clubteams in goede banen moet leiden. De arbiter uit Dordrecht is de enige Europese afgevaardigde.

Makkelie reist samen met Hessel Steegstra en Mario Diks, zijn vaste assistenten, af naar Qatar om tussen 1 en 11 februari wedstrijden op het WK voor clubs te fluiten. Dat heeft de wereldvoetbalbond bekend gemaakt. Daarnaast zijn er ook twee Nederlanders actief als VAR: Kevin Blom en Jochem Kamphuis zullen hun collega's assisteren.

De scheidsrechter uit Dordrecht is de enige Europese afgevaardigde in het scheidsrechterskorps. Verder zijn Mario Escobar (Guatemala), Leodan Gonzalez (Uruguay), Mohammed Abdulla Mohammed (Verenigde Arabische Emiraten), Maguette Ndiaye (Senegal), Abdelkader Zitouni (Tahiti) en Edina Alves (Brazilië) van de partij. De Braziliaanse is een vrouw.

Makkelie zal een week voor aanvang van het toernooi al naar Qatar moeten reizen om zich voor te bereiden op het toernooi. Dat is vanwege de strenge gezondheidsregels die zijn opgesteld. Het is nog niet duidelijk welke clubs in actie zullen komen op het toernooi: tot dusver zijn alleen Bayern München, Auckland City en Al-Duhail zeker van deelname.