'Zirkzee moet vertrekken bij Bayern en heeft een optie in de Eredivisie'

'Zirkzee moet vertrekken bij Bayern en heeft een optie in de Eredivisie'

04-01-2021 11:36
148

Joshua Zirkzee moet deze winter vertrekken bij Bayern München en staat in de belangstelling van Heracles Almelo. De jonge spits wordt door de beleidsbepalers in Beieren niet goed genoeg bevonden en zal verhuurd of verkocht worden.

Het Duitse blad Kicker weet te melden dat de 19-jarige spits volgens de technisch eindverantwoordelijken bij Bayern 'meer moet doen voor zijn werk' en dat ze Zirkzee deze winter dus willen verhuren of verkopen. Dat is koren op de molen van Heracles, dat de spits graag zou willen huren. Of de ploeg van trainer Frank Wormuth het financieel op kan brengen om Zirkzee te huren is nog maar de vraag.

Daarnaast heeft Heracles serieuze concurrentie. Ook 1. FC Köln zou de Nederlander willen huren, maar die club heeft ook te maken met financiële restricties. Eintracht Frankfurt heeft Zirkzee ook nog altijd op het lijstje staan omdat zij een opvolger zoeken voor de naar Club Brugge vertrokken Bas Dost. Eintracht pakt echter nog niet door, omdat ook een terugkeer van Luka Jovic (Real Madrid) nog tot de mogelijkheden behoort.

Zirkzee krijgt bij Bayern weinig speeltijd. Hij is derde keuze in de spits achter Robert Lewandowski en Eric Maxim Choupo-Moting en zou zelf ook openstaan voor een transfer.