De Guzman zeer positief: 'Als Haller ontbrak, hadden we echt een probleem'

De Guzman zeer positief: 'Als Haller ontbrak, hadden we echt een probleem'

08-01-2021 07:27
60

Jonathan de Guzman weet zeker dat Sébastien Haller een succes wordt bij Ajax. De 33-jarige middenvelder van OFI Kreta speelde bij Eintracht Frankfurt met de Frans-Ivoriaanse spits samen.

"Met name in zijn tweede seizoen deed hij het heel goed, vooral in de Europa League. We hadden voorin echt een supertrio, met Haller, Luka Jovic en Ante Rebic", zegt de veertienvoudig Oranje-international in De Telegraaf. "Maar als Haller ontbrak, hadden we echt een probleem. Hij is namelijk echt een aanspeelpunt, daarin was hij heel belangrijk voor ons. Ook kan hij goed in de diepte worden aangespeeld en is hij kopsterk. Hij scoorde ook heel veel met bicycle kicks. Een mooie speler."

Wedden

Meer odds

Volgens De Guzman haalt Ajax met Haller een uitstekende speler in huis. "Sébastien is echt een professional, een nuchtere gozer. Hij wilde altijd extra werk leveren, beter worden en werkt heel goed aan zijn lichaam. Een goede gast."

"Ik had hem liever naar Feyenoord zien gaan, want die zochten ook een spits", grapt De Guzman. "Maar hij gaat het sowieso heel goed doen in de Nederlandse competitie. Hij houdt echt van Nederland. Daarom is dit een heel goede stap voor hem, ook omdat hij de trainer kent. Het plaatje klopt. Ik weet zeker dat hij gaat slagen bij Ajax."