Groningen gooit het roer om en wil sterkste spelers uit Eredivisie ontwikkelen

Groningen gooit het roer om en wil sterkste spelers uit Eredivisie ontwikkelen

12-01-2021 09:23 Laatste update: 10:49
59

FC Groningen wil de komende jaren structureel aanhaken bij de subtop van de Eredivisie, om Europees voetbal te realiseren. Dit maakt de club bekend in het nieuwe beleidsplan dat geldt tot en met 2025.

In het beleidsplan van Groningen valt te lezen dat een koerswijziging noodzakelijk is om de club structureel aan te laten haken bij de subtop van de Eredivisie. Vorig jaar zijn de eerste stappen in deze richting al genomen. Vanwege de coronapandemie is de externe lancering van het beleidsplan 'Samen naar de Grote Markt' ietwat vertraagd. Daarom wordt het plan nu pas gepresenteerd.

Groningen wil zich onder meer onderscheiden door de fitste en sterkste spelers van de Eredivisie te ontwikkelen. Met 'een strijdwijze die staat voor dynamiek, tempo, agressiviteit en beweging' wil de Trots van het Noorden Europees voetbal realiseren. Ook wil de club dat er minimaal vier spelers uit de eigen opleiding in het eerste elftal te bewonderen zijn.

Volgens directeur Wouter Gudde hangt het van meerdere factoren af of het plan succesvol wordt. "Laat één ding duidelijk zijn: het succes van het slagen van het plan hangt voor een groot deel ook af van de ondersteuning die wij erbij krijgen van alles en iedereen in stad en provincie", stelt hij. "Het beleidsplan helpt ons om alle keuzes en beslissingen die we moeten maken voor de korte en lange termijn te toetsen aan onze doelstellingen. Door deze positionering hebben wij de overtuiging dat mensen en organisaties om ons heen dit plan willen omarmen."