Dramatisch nieuws van FC Twente: einde seizoen voor Cerny

Dramatisch nieuws van FC Twente: einde seizoen voor Cerny

15-01-2021 16:32 Laatste update: 16:36
96

Vaclav Cerny speelt dit seizoen geen wedstrijd meer. De aanvaller raakte tegen Ajax geblesseerd aan zijn knie en is de rest van het seizoen uitgeschakeld. Dat maakt FC Twente vrijdagmiddag bekend.

"Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor me. Ik was lekker bezig en met het team ging het ook goed. Het is heel jammer dat ik dit seizoen niet meer kan spelen en de ploeg niet meer kan helpen. Ik ga niet bij de pakken neerzitten, ik weet wat het is om met teleurstellingen om te gaan. Ik kom ook hier weer sterker uit", zegt Cerny op de clubsite van Twente.

Ook trainer Ron Jans is teleurgesteld met het uitvallen van Cerny, die dit seizoen juist zo goed bezig was. "Dit is natuurlijk een grote teleurstelling voor Vaclav, maar ook voor het team. Hij toonde in de wedstrijden een geweldige drive en was een van de smaak- en sterkmakers van de ploeg. Hij werkte altijd hard en door zijn prestaties mocht hij onlangs ook zijn debuut maken voor de nationale ploeg van Tsjechië. Ik ben ervan overtuigd dat hij zich na deze teleurstelling weer zal oprichten."

Cerny werd dit seizoen door Twente gehuurd van FC Utrecht.